tadelakt – en eksklusiv spafølelse

         tadelakt-1

tadelakt-5

foto © Souk

Er du en av de heldige som skal bruke høsten til å pusse opp badet eller kanskje kjøkkenet? Da bør du vurdere Tadelakt før du bestemmer deg for fliser.

Jeg har virkelig fått øynene opp for dette vanntette materialet. Tadelakt er en kalkpuss man pusser inn i overflaten, med en helt spesiell pussestein og etterbehandler med olivensåpe. Såpen skal mette overflaten og sørger for at glansen holder. Dersom du har vært på et tyrkisk hammambad har du sikkert lagt merke til de matte eksklusive veggene som mest sannsynlig er pusset med Tadelakt.

Materiale er brukt i Nord – Afrika i flere tusen år, men det er først nå denne kalkpussen er blitt så populær i nordisk innredning. Jeg tror årsaken til at dette blir mer og mer populært i Norden, er søken etter den rolige spafølelsen hjemme. Tadelakt bidrar nemlig til en elegant og fredelig atmosfære. Det er et levende materiale som gir overflaten en silkemyk finish med en helt særegen glans. Det blir vakrere og vakrere etter hvert som årene går og har en tilnærmet uendelig holdbarhet.

Det krever en helt spesiell teknikk og poleringen gjøres for hånd, så her må nok fagpersoner gjøre jobben. Noen som er drevne på Tadelakt i Norge er Souk i Bergen. Ta gjerne kontakt med dem dersom du tenker det samme som meg; hm spennende 🙂

God helg ♥ ♥ ♥

 

Kilde: Souk

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Scroll Up