vårt rive pipe – prosjekt

rive piperive piperive piperive piperive piperive pipe

Da var pipen borte, sammen med alt annet i stuen. Om du følger meg på instagram eller facebook har du allerede fått en sniktitt av høstens første prosjekt, nemlig oppussing av stuen. Alt fra tak til gulv er båret ut og stuen venter nå på ny forpakning. Det mannen gruet seg mest til var å fjerne pipen, han så nok på det som den største utfordringen i prosjektet og det er noe han ikke har gjort før. Det gikk heldigvis så mye lettere enn forventet, så pågangsmotet er der fortsatt, når resten av oppussingen gjenstår;)

Når du skal fjerne pipen må du begynne på den utvendige delen. Det som gjorde jobben relativt enkelt var nok at vi hadde en Leca – pipe. Pipen var så porøs at det holdt å banke med en håndslegge og Leca steinene knuste i små biter. Når det ytterste laget var fjernet kunne han fjerne isolasjonen og piperøret del for del. Så tette han hullet med Sutak plate og la på takstein. Tilslutt fortsatte han samme jobben inne til hele pipen var borte.

Grunnen til at vi valgte å fjerne pipen, var at den hadde så dum plassering midt i rommet. Vi har helt siden vi kjøpte huset ønsket oss en mer praktisk plassering av peisen. Nå vil rom følelsen bli bedre og stuen vil bli lysere og mer åpen.

De neste dagene vil gå med på jakt etter ny peis, det er da jeg kommer inn i bildet. Ahh det er nå det begynner å bli gøy, ikke sant? 🙂

Nyt helgen da ♥ ♥ ♥

 

One Comment

  1. Hi, it’s nice that you wrote this blog! I have the same situation as the owner of that house. We bought a house at Bekkestua, Bærum kommune, it’s a 35 years old house, and there is a pip goes through two floors at the center of living room. I want remove it too, could you help us?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Scroll Up