juleservise

tre vakre juleservise

juleservise

1. Rörstrand – Swedish Grace Winter

Det svenske servise fra Rörstrand, Swedish Grace Winter har en nostalgisk aura fra barndommens vintre. Her har designer Louise Adelborg utviklet et motiv full av gran nåler, misteltein og snøflak.  Man kan nærmest kjenne frosten fra servise. Med Swedish Grace Winter ønsker Rörstrand at vi skal kunne bruke det i de mørkeste månedene i året og ikke bare i høytiden. Vi ser at det klassiske relieff – mønsteret går igjen på vinterservise og er dermed fint å kombinere med resten av Swedish Grace serien. Designet i 2015.

2. Wik & Walsøe – Julemorgen

Det Norske servise fra Wik & Walsøe, Julemorgen er designet etter designerens personlige juleminner. Her ønsker Wik & Walsøe å ta oss med på en spasertur gjennom skogen en stille julemorgen og kjenne morgendisen som ligger lavt mellom trærne. Grener tunge av snø og at vi skimter et svakt lys gjennom vinduet på en gammel stue. Designer Linda Svedal Walsøe har hentet inspirasjon fra egne fotografier tatt i kystregionen mellom Norge og Sverige. Motivet er bilder av dyr, tradisjonsrike hus og trær, med hjerter, snøfnugg og girlander som danser lett rundt illustrasjonene.  Desiget i 2016.

Dette er nok min favoritt.

3. Royal Copenhagen – Stjerne Riflet Jul

Det Danske servise Royal Copenhagen Stjerne Riflet Jul er det servise som har lengst juletradisjon av disse tre. Det har funnet veien til mange hjem og er blitt fast tilbehør på julebordet verden over. Her har de klart å skape et elegant servise med festlige kranser av gran, prydet med silkebånd og julepynt. Designet av Royal Copenhagen i 2006.

Når bordet er dekket og lysene er tent, da er julen kommet!

 

Kilde: Rorstrand.com, Wik & Walsøe.no og Royal Copenhagen.com

2 Comments

 1. Det fine julemorgen serviset tror jeg må stå på min liste.

  Jeg solgte akkurat juleserviset mitt og sa høyt og tydelig at juleservise, nei det trenger vi ikke :p

  1. Hei Turid
   Ja ikke sant det er fint?!
   Hihihi, du får snike med deg hjem en og en del, kanskje ingen legger merke til det 😉 Lett å være påståelig inntil noe man bare MÅ ha dukker opp.
   Fin helg til deg 🙂
   Hilsen Beate

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Scroll Up