vee speers – en kunstner!

Du har helt sikkert sett et bilde eller to fra den Australske fotografen Vee Speers på veggen hos en venninne eller på et interiørbilde på Instagram. Jeg ser ikke helt vekk i fra at du har et selv også 😉 Bildene hennes er nemlig blitt ekstremt populære verden over. I høst lansert hun nye bilder og jeg viser noen av de mest populære, samt noen av nyhetene i dette innlegget.

De er rålekker, kos deg!collage-the-birthday-partyThe Birthday Party

Med serien «The Birthday Party» presenterer Vee Speers oss for en fasade av fantasi. Portrettene av barn skal minne oss på vår egen barndom, der en hjemmelaget drakt kan forvandle oss til superhelter, prinsesser, cowboy eller soldater. Man rømmer inn i en verden full av spill, moro og spenning, dette kan avsløre den underliggende realiteten i den moderne verden, full av konflikt og vold. Når vi ser på disse bildene ønsker Speers at vi skal bli påminnet våre egne bekymringer i forhold til dagens paranoide samfunn. De følelsesmessige reaksjonene på arbeidet hennes vil røpe mye om betrakteren.

collage-thirteenThirteen

I serien «Thirteen» har Vee fotografert datteren under hennes trettende år. Her han hun fulgt henne igjennom voksesmerter og ønske om uavhengighet. Hun opplevde datterens overgang fra barn til ungdom som overveldende fort, nesten som åpningen på en blomst i hurtig film. Hun har fotografert datteren til den samme grå veggen som barna i The Birthday Party, men her ser vi at hun forteller en helt annen historie – en som forvandles fra barn til ung kvinne, en som finner ny frihet.

collage-veeBulletproof

I serien «Bulletproof» foreviger Speers øyeblikket av en skjør ungdoms skjønnhet. Hun fotografere tiden før første tap, tidspunktet for barndommen. Hun kler de ut i forskjellige stiler med kostyme og noen ganger med masker. Hver og en av dem har en skremmende makt, dette kan vi se i barnas ansiktsuttrykk og deres kroppsholdning. Hun gir dem våpen for deres krig, hun forbereder dem slik at de er i stand til å kjempe og forsvare seg mot galninger, elendighet, hat og et krigersk samfunn. Hun ønsker å skape et bilde som skal minne om deres passasje her på jorden.

Kilde: veespeers  Foto: ©vee speers  Collage: meg selv

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Scroll Up