chai latte

chai latte i en kopp fra kähler

chai lattechai latteDa jeg var i London for to uker siden, var vi hyppig innom Starbucks for en liten kaffepause. Venninnen min kjøpte stadig chai latte, mens jeg holdt meg til vanlig kaffe. Men må innrømme at jeg ble nysgjerrig på denne drikken hun snakket så varmt om, så jeg bestemte meg for å prøve dette i helgen.  Jeg ga meg ikke før jeg fant den beste oppskriften, og satte i gang. Den var så fantastisk at jeg bare MÅ dele den med dere, og hva passer vel bedre til slike kalde dager vi nå har i vente?

Her kommer oppskriften og du må bare prøve den!chai latte

  • 2 dl hel melk
  • 0,5 dl vann
  • 0,5 vaniljestang
  • 2 cm ingefær
  • 2 chai teposer
  • 2 ts honning
  • 1 ts kanel

Slik gjør du: Del vaniljestangen og skrap ut frøene med en t – skje. Hell melk og vann i en kjele på lav varme slik at melken ikke brenner seg i bunnen. Ta vaniljestangen, frøene og ingefæren opp i melkeblandingen. Rør hele tiden. Like før det begynner å koke skrur du ned temperaturen ytterligere og hiver teposene, kanel og honningen oppi kjelen. La blandingen trekke noen minutter, før du tilslutt siler blandingen og nyter!

chai latte

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Scroll Up