trender

nordmenns forhold til interiør og trender

Det er mye fokus på trender om dagene og det er vanskelig å ikke la seg påvirket av de ulike hjemmene som er avbildet i sosiale medier. Vi ser helt tydelig tre ulike trender vi ønsker oss nå, trender som gir en viss status.

En av dem er den feminine og myke trenden hvor vi gjør det koselig med masse puter, levende lys og friske blomster. Dette er helt i trå med de norske verdiene hvor vi ønsker å vise omtanke for dem som bor i hjemmet.

IMG_8327

Vasene er sponset av Kähler

Den andre trenden er den bærekraftige, den som lar tingene vare. Følger man denne trenden har man fokus på at interiøret ikke skal være nytt, men sammensatt av forskjellige epoker. Her er det verdier som langsiktighet, ekthet og røtter som er viktig.

IMG_8306-1

Den siste og tredje trenden er minimalismen. Et minimalistisk hjem er et hjem med få møbler hvor det er viktig å balansere farger, lys, møbler og dekor. Møblene skal ha stramme linjer og gjerne være løftet fra gulvet, slik at uttrykket blir lyst og luftig.

IMG_66191

Norge er et av de landene som har størst fokus på oppussing og interiør. Vi leser flest interiørblader og har økonomi til stadig å gjøre endringer i interiøret. Det å ha en gjennomført stil er blitt en måte å vise at man mestrer livet, at man er fornøyd og lykkelig.

Jeg kjenner meg litt igjen. Jeg er nok en av dem som kjenner en form for lykke når jeg kan endre og styre på hjemme, men for meg er dette mer en hobby enn et statussymbol. Hjemme hos meg er det ikke en definert stil, men en blanding av den minimalistiske – og den feminine og myke trenden. Følger du en av disse trendene?

Kilde | bt.no

 

 

2 Comments

 1. Jeg klarer nok ikke å holde meg til bare en av de trendene. Men kombinerer de litt sammen. Jeg har små barn så selv om jeg digger det minimalistiske så flyter det jo litt av barnebøker, filmer, leker, duplo, play doh og så videre. Men jeg liker at det er synlig at vi har barn i hus. 😉
  Men nordisk, industriell, minimalistisk, femenine er vel ord som beskriver den stilen jeg trives i. 🙂
  Kjempe fint hjem du har! Du er så god på dette med interiør. 🙂 Kjempe gøy. 🙂
  -Kariann

  1. Hei Kariann

   Så kjekt at du synes det, tusen takk 🙂
   Vi høres like ut i forholdt til hva vi liker og jeg er helt enig med deg når det kommer til barn i huset, det skal være synlig. Det er jo deres hjem også, så kan man heller rydde etter dem når de er i seng;) Mine barn er begynt å bli store, 13 & 15, men jammen kan de rote. Nå er rotet deres mest sentrert på rommene deres, så der holder jeg døren lukket…hehe

   Riktig god helg til deg og dine,
   klem fra Beate 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Scroll Up