festbord

slik lykkes du med å dekke det vakreste festbordet

festbordfestbord

Da er helgens store festdag over, min datter er konfirmert. Vi hadde en nydelig dag med familie og venner og solen skinte fra skyfri himmel, helt perfekt. Bildene er fra helgens festbord, og her ønsker jeg å dele mine beste tips for å lykkes med et vakkert bord.

festbord

Start med duken, til begivenheter som barnedåp, konfirmasjon og bryllup anbefaler jeg å bruke en myk lin-duk. Det samme gjelder også for serviettene. Invester i noen fine lin-servietter i nøytral farge, da vil de passe alle fargekombinasjoner og du har servietter til de aller fleste selskap. Med lin-servietter har du mange muligheter for hvordan du kan brette dem. Du kan gi bordet et røft utseende eller som i mitt tilfelle her, et stramt, men elegant utseende.

festbordfestbord

Når du skal velge dekoren på bordet må du passe på at gjestene kan se hverandre. Stearinlys er viktig for stemningen, men jeg prøver å unngå høye stearinlys. Det er ikke særlig hyggelig om lysene kommer i veien og man må sitte på skjeve for å prate sammen.

En annen ting som er et “must” på festbordet er blomster. Jeg synes det er hyggelig å dele opp et par buketter i ulike type blomster i flere små vaser, slik jeg har gjort her. Velg gjerne blomster som går ton i ton for et ryddig uttrykk. Vasene bør også gå i samme fargeskala, men hold deg til et par farger som harmonerer med hverandre og med blomstene.

festbord

 

2 Comments

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Scroll Up