lettstelt hage

slik lykkes du med en lettstelt hage

Uansett hvilken hage du har trenger den noe stell, men med enkle grep kan du få en hage som klarer seg bedre på egenhånd.

To viktige tips er å plante riktig, på rett plass.

Plant tett i tett

For å unngå at jorden tørker for fort, bør du plante tett i tett. Da vil bladene danne skygge og sørge for at jorden holder lenger på fuktigheten. Planter du slik vil du også unngå at ugresset får plass til å gro.

lettstelt hage

Velg stauder 

Ved å benytte deg av stauder får du blomster som kommer igjen år etter år. Når du velger stauder må du ta hensyn til  hvordan jord – og solforholdet er og om det er tørt eller fuktig i området. Om du kartlegger vekstforholdet og planter riktige stauder i forhold til dette, vil du få et langvarig bed med mye glede.

lettstelt hagelettstelt hage

Oppdra hagen til å tåle tørke

Er du mye borte eller ofte glemmer å vanne? Da kan det være enklere for deg med planter fra middelhavsområde, disse plantene er vant til tørke. Her er Pelargonium og Lavendel fine å bruke. Du kan også lære hagen til å tåle tørke. Vanner du sjelden forstår røttene at de må trenge nedover for å finne vann.

lettstelt hage

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Scroll Up