sofa

slik velger du riktig sofa

Da vi pusset opp stuen i høst, endret vi rommet og valgte en annen løsning i tvkroken. Dette resulterte i at sofaløsningen vår ikke ble optimal foran tv, og vi begynte å se etter ny sofa. I sommer fikk vi vår nye sofa fra Bolia, Scandinavia, en u-formet sofa hvor den ene enden har en sjeselong og den andre har åpen ende. Denne løsningen er så mye mer komfortabel foran tv, enn to enkle sofa uten en krok å krølle seg sammen i.

sofa

Sofaen er et av stuens viktigste møbel, så det er viktig at valget blir riktig. Her er noen tips til hvordan du velger riktig sofa for din stue.

 • Størrelse og plassering

Det første du bør tenke på er hvilken størrelse som passer hos deg og hvor den skal stå. Tenk over om det er flere muligheter for plassering, ikke lås deg til hvordan du «alltid» har hatt det. Det er fint å ha litt luft rundt sofaen, så vær nøye med å måle område hvor den skal stå. En idé kan være å bruke maskeringstape for å se hva du har plass til, uten at det føles for trangt.

 •  Tekstil og farge

Dersom du har barn eller husdyr er det viktig at stoffet ikke tiltrekker seg støv og dyre-hår, og at stoffet kan taes av for å vaskes eller renses. Ønsker du en slitesterk sofa må du undersøke slitestyrken (martindale), denne kan variere fra 20 000 – 120 000. Ikke velg en sofa med martindale under 20 000 dersom den er i daglig bruk. Er du usikker på hvilken farge som passer, be om å få en stoffprøve med hjem.

sofaIMG_9273_1

 • Sittekomfort

Test alltid hvor god den er å sitte i, krøll deg sammen akkurat slik du ville gjort hjemme og kjenn etter om det føles bra. Sofaens dybde har mye å si for hvor godt du sitter. En dyp sofa er gjerne god å krølle seg sammen i foran tv, men egner seg gjerne mindre til besøk. Her vil jeg anbefale deg å tenke igjennom hvordan sofaen brukes i det daglige, og velge ut i fra det.

 • Skreddersy din egen sofa

Dersom du ikke finner en som passer deg, har de fleste sofaleverandørene nå gjort det mulig å tilpasse med moduler. Da setter du sammen ulike elementer til du får den sofaen som passer perfekt hos deg.

Når du har valgt din sofa og fått den hjem,  kan du innrede med tepper, lamper og planter for å skape en lun atmosfære rundt sofaen.

 

 

 

2 Comments

 1. Jeg er bare så lei at det alltid skal være disse sjeselongsofaene over alt. Alle har dem jo! Er du av dem som stort sett er alene, kan du jo godt «krølle» deg oppe i sofaen, men det er for dem som er supermyke og helst under 30. Vi som er endel over synes det er et mareritt med disse sjeselongene, spesielt de som er myke og lave, du kommer jo ikke opp igjen! Men de som vil ha krøll-seg-oppi-hele familien-sofa, de er det ikke ok å komme på besøk til, for alternativet er da å sitte på en spisestuestol. Ikke helt ok hvis du skal være der en stund. Nei kjøp heller noen gode stoler og heller en mindre krøllesofa, da er det ihvertfall hyggeligere å komme på besøk, synes jeg 🙂

  1. Hei Bettina
   Ja det er mange faktorer som spiller inn når man skal velge sofa, og alle har vi ulike behov. Derfor er det så viktig å tenke igjennom hvordan sofaen skal fungere hos deg. Om du bor alene, har familie med barn, om den skal stå foran tv eller om det er et møbel for besøk. Alle disse tankene og enda flere, må du ha tenkt godt igjennom før du bestemmer deg for hvilken type sofa som riktig for ditt bruk.

   Jeg har valgt sofa med sjeselong da det er viktigere for meg å ha en sofa som hele familien kan trives i hver eneste dag, enn å ha en sofa som er tilpasset besøk som vi ikke har så ofte. Men jeg var også bevisst på at den måtte være kort i sete og litt hard for god sittekomfort. For oss er dette den mest optimale løsningen akkurat nå. 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Scroll Up