vårstemning

slik skaper du vårstemning i stuen

Vårstemning

vårstemning

Vi nærmer oss mai, min favorittmåned. Mai er den måneden hvor vi merker at våren er kommet for fullt.  Naturen våkner til liv og vakre blomster begynner å titter frem.

vårstemningvårstemning

Finn din vårfarge

Min ultimate vårfarge er mint, det er en farge jeg bruker mye om våren og sommeren. Jeg bruker også en del rosa, som er en viktig farge denne våren. Trendbilde består av mye rosa, gult, blått og grønt.  Jeg anbefaler å finne en farge du liker godt, og som gir deg den gode vårfølelsen, uavhengig av trender.

For å få en rød trå i rommet, tar jeg opp igjen fargene i flere elementer som puter, tepper, lysestaker og vaser. Bruk gjerne farger som går ton-i-ton og harmonerer sammen, for å skape en helhet. Dette er lettere om våren, da pastellfargene er mye brukt.

vårstemningvårstemning

Blomster og grønne planter

Grønne planter og avskårne blomster er et must denne årstiden, og utvalget er fantastisk. Mine favoritt blomster om våren er Pioner, Ranunkler og Anemoner. Jeg synes også det er fint å hente inn markblomster og bjørkegreiner.

I tillegg er grønne plante med på å friske opp. Trenden er jo større jo bedre, så hvorfor ikke hente inn et lite tre? En stor plante gjør mye i forhold til harmonien i rommet, og selv er jeg glad i tropiske planter. Fikentre, Bananplante, kokospalme og Oliventre er planter som gir meg den vårlige følelsen.

vårstemning

Bytt ut tunge pledd og gardiner med tekstiler i lettere materiale som lin og bomull for å få et mer vårlig preg. Jeg bruker duftlys med lukt av bær og bordspeil som reflektere lyset, og setter dette gjerne i vinduet.

vårstemning

foto©BeateSørum

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Scroll Up