teppe

teppe fra sukhi – et teppe som vil gå i arv

I samarbeid med Sukhi | håndlaget teppe

Et teppe kan løfte helheten i et rom, gi det lille ekstra til fargepaletten og virke samlende for møblene i rommet.

Det kan skape en helhetlig, sofistikert og varm stemning til hjemmet ditt, eller det kan skape kontraster og være et fargerikt blikkfang.

Akkurat hva du selv ønsker å oppnå.

teppe

Jeg er spesielt interessert i tepper, og synes det er en fin detalj i et rom. Jeg liker lunheten det skaper, og bruker tepper for å dele rommet inn i diverse soner.

Ordet Sukhi betyr glede på nepali, og det er akkurat det jeg føler når jeg ruller ut et håndlaget teppe på gulvet. Da kjenner jeg meg glad, og gleder meg over at noen har skapt håndverket med hele sitt hjerte. For det er akkurat det arbeiderne i Sukhi gjør. De legger sin sjel i arbeidet for at du skal kunne glede deg over teppe i mange mange år.

teppeteppe

Målet til Sukhi er ganske enkelt, de ønsker å levere håndlagede tepper av meget høy kvalitet. Derfor går de i dybden og bruker kun det beste av materialer, teknikker og tradisjoner. Håndverkerne bruker gift-frie og allergivennlige materialer, som 100 % naturlig ull.

Da jeg fikk mitt Løkketeppe på døren kunne jeg umiddelbart se at det var lagt ned mye arbeid, og at Sukhi virkelig respekterer tradisjoner og tidløs håndverkskunst. Teppe er utrolig mykt og varmt å trakke ned på, og er laget av deilig filt i ull fra New Zealand.

teppeteppe

Sukhi har ikke bare dette nydelige Løkketeppe, de har mange flotte varianter fra India, Marokko, Nepal og Tyrkia. Løkketeppe blir håndlaget i India, her håndvever de også filttepper, steintepper, flettede og flatvevde tepper, samt tepper som er tovet. Dette er tepper de bruker ukesvis på å knytte og de sørger for at teppene vil vare i generasjoner.

I Marokko har de lange tradisjoner for å lage Beni Ourain tepper. Disse teppene er sannsynligvis de mest komfortable teppene du kan ha. De utstråler varme og luksus, håndlaget av 100 % saueull. Jeg har også et slikt teppe, og jeg elsker det.

I Nepal lager de ullkuletepper, disse teppene er satt sammen av tusenvis av små ullkuler, hvor materialet er håndlaget av 100 % New Zealand ull. Hver og en av de små ullkulene blir montert for hånd av de dyktige håndverkerne.

Tyrkia har også lange teppetradisjon, her lager Sukhi Patchwork tepper som er et helt unikt stykke brukskunst. De har fire forskjellige kolleksjoner, alle sydd sammen av biter av gamle, håndknyttede tepper.

Følg linken dersom du ønsker å se hvordan de flinke håndverkerne lager disse fantastiske teppene

Alle teppene Sukhi leverer er originale håndlagde tepper til en meget lav pris. For å kunne tilby denne lave prisen produseres teppene fortløpende etterhvert som kundene bestiller de. I tillegg selges teppene direkte til deg som kunde, uten fordyrende mellomledd.

foto ©Beate Sørum

 

Se mer teppeinspirasjon her

2 Comments

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Scroll Up